Gratis cv voorbeelden


Op deze website vind je in één handig artikel alle informatie die je nodig hebt voor het schrijven van een perfect cv. Lees deze informatie eerst goed door, voordat je begint met het schrijven van jouw cv. Zodra je bekend bent met alle informatie en potentiele valkuilen bij het maken van een cv kun je van start gaan met één van onderstaande gratis cv voorbeelden. Voor iedere situatie hebben wij een gepaste oplossing voor je.

Deze voorbeelden zijn gratis direct te downloaden in Microsoft Word format. Uiteraard ben je geheel vrij om deze naar wens aan te passen of te bewerken.

Hoe kies ik het juiste cv sjabloon?

Het "teruglopend cv" is het meest gebruikte cv sjabloon en de beste keuze voor mensen met meer dan twee jaar werkervaring. Als je vrij weinig werkervaring hebt kies je best voor een "chronologisch cv". Voor mensen die zeer veel uiteenlopende banen hebben gehad of totaal nog geen werkervaring hebben kan een "vaardigheden cv" een goede optie zijn.

Download een “Teruglopend cv voorbeeld”

De meest gebruikte layout voor een cv.
Een teruglopend cv heeft een layout, waarbij werkervaring en opleidingen teruglopend worden weergegeven. (van nieuw naar oud dus). De aandacht leg je binnen deze layout op de laatste en in de meeste gevallen belangrijke werkervaring.

Cv sjabloon downloaden
Cv voorbeeld downloaden (Secretaresse)

Download een “Chronologisch cv voorbeeld”

De betere optie voor mensen met beperkte werkervaring.
Een chronologisch cv heeft een layout waarbij werkervaring en opleidingen chronologisch worden weergegeven. (van oud naar nieuw dus).

Cv sjabloon downloaden

Download een “Vaardigheden cv voorbeeld”

Een goede alternatieve layout om niet de aandacht te leggen op jouw werkervaring.
Een vaardigheden cv is minder gebruikelijk, maar een goede optie voor bijvoorbeeld studenten of mensen met een uiteenlopend arbeidsverleden. De aandacht wordt hier niet op specifieke werkervaring gelegd, maar op jouw vaardigheden, prestaties & kwaliteiten.

Cv sjabloon downloaden

Hoe zet je een cv om van Word naar PDF format?

Zodra jouw cv helemaal gereed is en je van start wilt gaat met solliciteren is het sterk aan te raden om jouw cv om te zetten naar PDF format.

PDF is een universeel bestandstype, waarmee lettertypen, afbeeldingen en opmaak perfect behouden blijven. Je weet dus zeker dat jouw cv er altijd hetzelfde uit ziet op iedere computer en in ieder programma. Bovendien komt een PDF een stuk professioneler over dan een simpel Word document en bijkomend voordeel is dat je zeker weet dat jouw cv niet zomaar aangepast kan worden.

Je zet een Word document als volgt om naar PDF format:
Onder het tablad “Bestand” vind je de optie “Opslaan als”. Hier klik je vervolgens op “PDF”.

Belangrijk! Controleer altijd of het document goed is omgezet, voordat je het gaat versturen.

Een cv maken, de grootste valkuilen en kansen

Met één van onze gratis cv voorbeelden weet je zeker dat je in ieder geval een goede eerste indruk zal maken en jouw cv niet direct op het eerste zicht richting prullenbak zal verdwijnen. Vervolgens komt het aan om de inhoud. Om jouw kansen te vergroten vind je hieronder de grootste valkuilen en kansen bij het maken van een cv:

  • Neem de tijd om een goed geschreven persoonlijk profiel te maken. Dit is een korte persoonlijke introductie van jezelf. Veel kandidaten laten deze kans liggen dus kun jij een groot voordeel halen door dit wel te doen.
  • Denk goed na of je een foto gaat gebruiken. Dit kan voor of tegen je werken aangezien je te maken kunt krijgen met positieve of negatieve discriminatie op basis van jouw uiterlijk. Aantrekkelijke vrouwen laten een foto beter weg, terwijl aantrekkelijke mannen juist wel gebaat zijn bij een foto op het cv.
  • Stuur niet steeds hetzelfde cv op, maar stem het cv waar mogelijk af op een specifieke vacature. Kies relevante werkervaring en vaardigheden en werk deze waar nodig bij, benoem relevante prestaties en denk goed na over eventuele hobby’s en interesses.

  • Goede referenties zijn cruciaal om direct beschikbaar te hebben zodra hier om gevraagd wordt. Toch laat je deze over het algemeen genomen beter nog even achterwege in het cv indien hier niet direct om gevraagd wordt. Op die manier toon je aan dat je zorgvuldig omgaat met de privé gegevens van andere mensen. Zorg wel dat je referenten goed hebt voorbereid en een bijlage met referenties direct kunt aanleveren.

Tips, informatie en voorbeelden per onderdeel

Mocht je nog wat hulp of inspiratie nodig hebt bij het schrijven van jouw cv hebben wij per onderdeel uitgebreide informatie, tips en voorbeelden uitgewerkt op onze website.

Bekijk hier onze complete gids voor het schrijven van een cv voor een totaaloverzicht en samenvatting van alle verschillende onderdelen en vergroot jouw kansen op een gesprek.

Gebruik onze cv checklist voor je gaat verzenden.

Alles lijkt in orde te zijn. Jouw brief zit goed in elkaar, de spellingscontrole is succesvol en je hebt een top cv welke helemaal afgestemd is op de vacature. Je bent helemaal klaar om jouw sollicitatie te verzenden, maar heb je werkelijk aan alles gedacht?

Hieronder benoemen wij enkele checks die vaak nog over het hoofd worden gezien:

  • Zorg voor een professioneel e-mailadres. Mocht je daar niet over beschikken is een nieuw emailadres m.b.v. Google Gmail zo aangemaakt. Bijvoorbeeld: voornaam.achternaam@gmail.com

  • Geef de documenten die je opstuurt een logische bestandsnaam. Bijvoorbeeld: Sollicitatiebrief_Voornaam_Achternaam.pdf  & CV_Voornaam_Achternaam.pdf

  • Zorg dat jouw LinkedIn profiel (oftewel jouw online cv) overeenkomt met het cv wat je opstuurt om lastige vragen te voorkomen. Ook is het goed om hier dezelfde foto te gebruiken als in het cv.

  • Zorg dat er geen ongepaste uitspraken of foto’s te vinden zijn op jouw Facebook, Twitter, Instagram of andere profielen. Zoek ook eens in Google op jouw naam en kijk wat er naar boven komt in de resultaten of de afbeeldingen. Recruiters zullen al dan niet later in het proces op zoek gaan naar wat ze online allemaal over jou kunnen vinden.
  • Print het cv voor de zekerheid nog eens uit om er zeker van te zijn dat alles er zorgvuldig en goed leesbaar uitziet.

Bekijk onze volledige cv checklist voor het verzenden om alles nog eens goed na te lopen.
Vicky Blom

Al ruim 5 jaar help ik als recruiter kandidaten bij het vinden van een nieuwe baan. Op deze website deel ik mijn kennis om je te helpen bij het maken van een goed cv.

Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gebruik een professionele cv generator voor het maken van jouw cv. Kies één van de professioneel ontworpen templates en verdubbel direct jouw kansen op het vinden van een baan.

Gratis CV maken CV templates

Populaire artikelen

Een perfect cv schrijven

Per cv onderdeel de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het maken van een perfect cv.

Bekijk artikel

Hoe schrijf je een uitstekend cv profiel?

Wil je jouw kansen om uitgenodigd te worden flink vergroten? Neem dan de tijd om een zo goed mogelijk CV profiel te schrijven.

Bekijk artikel

Werkervaring op een cv?

Naast de opleidingen is de werkervaring het belangrijkste onderdeel binnen een cv. Hier lees je alles wat je moet weten.

Bekijk artikel