Hoe schrijf je een uitstekend cv profiel?


Wil je jouw kansen om uitgenodigd te worden flink vergroten? Neem dan de tijd om een zo goed mogelijk CV profiel te schrijven. Het toevoegen van een profiel is zeker niet verplicht, maar wel een uitgelezen kans die veel kandidaten laten liggen en dus een eenvoudige manier om voordeel te halen op de concurrentie. Wij helpen je met tips & enkele voorbeelden!

Wat is een CV profiel of profielschets?

Een CV profiel, persoonlijk profiel of profielschets is een korte tekst aan het begin van een CV (tussen de persoonlijke informatie en de rest van het CV), waarin je een introductie geeft van jezelf. Hiermee laat je op een iets informelere manier zien wie je bent en maak je een over het algemeen droog, strak CV een heel stuk persoonlijker.

Waar moet een goed CV profiel aan voldoen?

 • Het doel is om te vertellen wie je bent, waar je goed in bent en wat jouw ambities zijn.
 • Verkoop jezelf, maar blijf altijd eerlijk. Doe dit op een manier die authentiek en origineel is. Kom menselijk en benaderbaar over. Dit is voor een persoonlijk profiel de beste manier om bij recruiters een goede indruk te maken en top-of-mind te blijven.
 • Houd het kort. Vier tot zes regels is genoeg. Zorg er in ieder geval voor dat jouw CV hiermee niet langer wordt dan twee pagina’s.
 • Gebruik de Ik-vorm.

Hoe moet het niet!

 • Gebruik geen opsomming van eigenschappen of competenties, maar gebruik lopende zinnen. Hiermee mis je het doel van een profiel compleet en zal dit meer tegen je werken dan voor je. Dit is een voorbeeld van een slecht profiel in de vorm van een opsomming
Mijn eigenschappen: Creatief, harde werker, doortastend, geduldig, nauwkeurig en georganiseerd.
 • Vermijd clichés. Dit een veelgemaakte fout en een echte dooddoener. Hieronder de meest voorkomende voorbeelden hiervan:

  • Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging!
  • Administratieve duizendpoot
  • Spin in het web

Enkele goede voorbeelden

Het kan lastig zijn om een goed profiel te schrijven. Om je te helpen hebben we hieronder ter inspiratie enkele voorbeelden schreven, zodat je kunt zien hoe het wel moet. Neem deze voorbeelden niet exact over, maar neem de tijd er maak er iets uniek en persoonlijks van.

Secretaresse

Ik ben Paulien, een proactieve en assertieve secretaresse met ruim 15 jaar ervaring op diverse secretariele functies. In mijn werk vind ik het belangrijk om overzicht te houden, een sparringspartner te kunnen zijn en overal een postieve blik op te werpen. Ik ben een aanpakker met altijd een glimlach op het gezicht.

Callcenter medewerker

Ik ben een gedreven, klantvriendelijke callcenter agent met een passie voor het helpen van mensen. Tijdens mijn werk verplaats ik mezelf zoveel mogelijk in de klant en stel ik de juiste vragen, om zo het optimale uit het gesprek te halen. Ik ben goed in luisteren, samenvatten en haal er voldoening uit om net die extra stap te zetten voor de klant.

Logistiek medewerker

Mijn naam is Bart, een rustige en zelfstandige werker die graag de handen uit de mouwen steekt.  Stressbestendigheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zijn eigenschappen die mij als persoon goed omschrijven. Met ruim acht jaar ervaring ken ik het reilen en zeilen in de logistieke wereld en ben ik multi-inzetbaar.

Kapster

Mijn naam is Vivian, een gediplomeerd en ervaren kapster die klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Ik vind het belangrijk om mezelf te ontwikkelen en van de nieuwste technieken en trends op de hoogte te zijn. Wanneer een klant tevreden de salon verlaat, heb ik een goede dag gehad.

ICT’er

Ik ben Stefan, een ambitieuze en vaardige allround ICT-er met veel techische kennis over diverse applicaties, systemen en processen. Daarnaast ben ik sociaal en vind ik het een uitdaging om in teamverband doelen te behalen. Eigenschappen die bij mij horen zijn; accuraat, stressbestendig, verantwoordelijk en doorzettingsvermogen.
Vicky Blom

Al ruim 5 jaar help ik als recruiter kandidaten bij het vinden van een nieuwe baan. Op deze website deel ik mijn kennis om je te helpen bij het maken van een goed cv.

Maak een perfect CV in 5 minuten.

Gebruik een professionele cv generator voor het maken van jouw cv. Kies één van de professioneel ontworpen templates en verdubbel direct jouw kansen op het vinden van een baan.

Gratis CV maken CV templates

Populaire artikelen

Een perfect cv schrijven

Per cv onderdeel de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij het maken van een perfect cv.

Bekijk artikel

Hoe schrijf je een uitstekend cv profiel?

Wil je jouw kansen om uitgenodigd te worden flink vergroten? Neem dan de tijd om een zo goed mogelijk CV profiel te schrijven.

Bekijk artikel

Werkervaring op een cv?

Naast de opleidingen is de werkervaring het belangrijkste onderdeel binnen een cv. Hier lees je alles wat je moet weten.

Bekijk artikel